Het laatste nieuws !!!!!!!
Bijgewerkt op 21 juli 2017
Beste leden,

De zomervakanties zijn aangebroken maar niet voor de tuinder. De bessen vliegen ons om de oren, de vroege piepers zijn al gerooid en de wintergroenten moeten nu de grond in. Wat ons meteen brengt op onze jaarlijkse pompoen/oogst fair van 7 oktober aanstaande. Heeft u al pompoenen staan? Of misschien bent u al aan het nadenken over een lekker recept om te maken voor de kookwedstrijd? De evenementen commissie kijkt uit naar uw creatieve inbreng. De kinderen zullen niet vergeten worden op deze dag. Ook op deze markt zullen weer diverse kramen staan met plaatselijke lekkernijen. Wilt u een tafeltje? Laat het ons dan weten via de mail.

Zaterdag 2 september is het weer tijd voor onze jaarlijkse barbecue. Opgeven kan in de kantine. Daar vindt u het overzicht van de pakketen waar u uit kunt kiezen. Er zijn vier verschillende royale vlees pakketen samengesteld maar u kunt natuurlijk ook weer kiezen voor een vegetarisch pakket. De prijs bedraagt €10,- per persoon. Dit is inclusief salades, sauzen en stokbrood met kruidenboter. Opgeven kan tot en met 26 augustus en introducés zijn welkom. We vragen u wel vooruit te betalen.

Verder is de evenementen commissie druk bezig met het organiseren van winter activiteiten. Er worden contacten gelegd met mensen die workshops geven in het maken van heerlijke verzorgingsproducten op basis van etherische oliën, het maken van sojakaarsen, snoeien van fruitbomen en nog veel meer. Heeft u een goed idee? Vertel het ons en wij gaan er mee aan de slag. Het plan is om gedurende de winter tenminste een zondag per maand iets leuks te doen. De data, opgave en kosten zullen te zijner tijd bekend gemaakt worden.

Voor de kinderen is er tijdens de zomervakantie elke zondag, tussen elf en twee, gratis waterijs te krijgen in de kantine. We hebben spelletjes staan en er wordt nog druk nagedacht over een broodje van de week voor de ouders. Komt u ook gezellig langs? Donaties van (buiten) speelgoed worden door ons met dank aanvaardt. De kinderen mogen niet alleen komen spelen. U bent als ouder te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van uw kroost.

In de afgelopen periode hebben we niet stil gezeten. In Juni heeft het volledige bestuur en een aantal vrijwilligers de basiscursus AED gevolg samen met de motorclub. Het was gezellig en bijzonder leerzaam. Voor sommigen een herhaling maar er waren ook mensen die voor het eerst een AED bekeken. Toch een veilig gevoel dat steeds meer mensen leren te reanimeren. Alle brandblussers hebben weer hun jaarlijkse controle gehad en ook de EHBO koffers worden nagekeken. In de hal bij de AED en de telefoon zal een bordje worden gehangen met ons adres, om alarmering via de telefoon makkelijker te maken.

Ook het motortreffen is dit jaar weer als zeer geslaagd ervaren. Er waren minder bezoekers dan voorgaande jaren maar het terras heeft ook dit jaar weer gezellig vol gezeten. Even een extra bedankje voor de vrijwilligers die dit weekend keihard gewerkt hebben. Petje af.

De vrijwilligers bedankdag is bijna rond. Deze dag zal gehouden worden op 30 september. Alle vrijwilligers zullen hiervoor persoonlijk uitgenodigd worden. Zet hem alvast in je agenda.

Er kwamen signalen binnen bij het bestuur dat de aankoop en betaling van plantjes bij het Roovershof niet helemaal vlekkeloos verliepen. De voorzitter en secretaris hebben het bedrijf bezocht en de gemaakte afspraken zijn opnieuw bevestigd. U kunt bij het bestuur een pas ophalen waarmee u 30% korting krijgt op uw aankopen. De korting wordt alleen toegepast als u deze pas bij u heeft! Simpelweg melden dat u een tuin huurt bij ons is niet voldoende. U krijgt een bon van de kwekerij mee. Hierop staat het te betalen bedrag exclusief 6% b.t.w. Het besteedde bedrag (inclusief b.t.w.) dient u zo spoedig mogelijk te voldoen aan onze penningmeester. Bij voorkeur doet u dat middels een bank overschrijving onder vermelding van het factuurnummer. Zodra uw betaling binnen is zal de penningmeester de rekening voldoen aan het Roovershof. U kunt ook contant betalen bij de kwekerij maar houdt er dan rekening mee dat u geen gebruik kunt maken van de gezamenlijke inkoopskorting!

De penningmeester wil u ook nog even helpen herinneren aan de gezamenlijke verzekering die u via de vereniging kunt afsluiten. Wilt u een verzekering of wilt u er juist mee stoppen? Laat het haar dan weten via de mail. In verband met haar vakantie kunt u uw wijzigingen opgeven voor 1 september.

De heer Nicolai heeft aangegeven te stoppen met de beroepscommissie. Op zijn verzoek is zijn motivatie brief opgehangen op het publicatiebord (in de kantine) . Maarten Bakker zal als reservelid zijn plaats innemen. Op de jaarvergadering zal een nieuw reservelid worden gekozen.

Met het versturen van de vorige nieuwsbrief is een fout gemaakt. De bijlage was vergeten en in de haast deze alsnog naar u te versturen hebben wij verzuimd gebruik te maken van de bcc knop. Hierdoor zijn alle bekende e-mail adressen bij alle leden zichtbaar geworden. Het bestuur betreurd deze fout en beloofd beterschap voor de toekomst. Onze excuses voor eventuele overlast.

In de mail heeft u ook een schrijven ontvangen van een van onze (inmiddels ex-) tuinders. Het bestuur distantieert zich nadrukkelijk van dit schrijven. Omdat er meerdere klachten over deze persoon door het bestuur zijn ontvangen hebben wij over deze situatie vergaderd. In het verleden is diverse malen gewaarschuwd dat er grensoverschrijdend gedrag plaats vond maar helaas heeft dit niet mogen baten. Het bestuur heeft dan ook bij meerderheid besloten dat zijn royement is aangezegd. De beroepscommissie heeft dit royement bevestigd. Wij willen graag benadrukken dat wij dit besluit niet licht hebben genomen. Een royement is het uiterste middel dat een bestuur kan aanwenden om de goede sfeer en veiligheid onder de tuinders te waarborgen. Wij zullen te allen tijde proberen om situaties middels een goed gesprek op te lossen maar daar waar nodig hebben wij ook de plicht onze statuten en reglementen te handhaven.

Het gezamenlijk toilet in de hal van ons clubhuis liet de laatste tijd wat te wensen over qua hygiëne. Astrid heeft het op zich genomen om dagelijks het toilet schoon te maken. Haar verzoek aan een ieder is om zelf ook even de borstel door de pot te halen. Een kleine moeite maar voor de volgende een groot plezier.

Tijdens onze rondes over het complex valt op dat er prachtige bloemen en struiken langs de erfgrens staan. Een mooi gezicht. Houdt u wel rekening met onze grasmaaier? Bij een aantal tuinen hangen de takken van bijvoorbeeld bramen over het pad. Dit is voor onze vrijwilliger niet prettig om langs te rijden. Snoeit u ze terug is dus het verzoek.

Ook moeten wij opnieuw een vriendelijk doch dringend verzoek uitspreken over het fietsen en brommeren over de paden. Dit is niet toegestaan! Het valt ons op dat er mensen zijn die de tuinpaden als racebaan gebruiken. Er lopen ook kleine kinderen op ons complex die soms in een speelse bui de tuin uit kunnen lopen. Houdt u alstublieft rekening met elkaar.

De elektrische installatie van het clubhuis zal aankomende week worden verbeterd. De firma Bax zal de werkzaamheden voor ons uitvoeren zodat we in de toekomst geen last meer hebben van doorslaande stoppen.